Sağım solum bilim, isminden de anlaşılacağı gibi bilimsel etkinliklerin yer aldığı genç arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yaptığımız oldukça zevkli bir projeyi bu yılda tamamladık.
Kısa süreli de olsa hem toplantı hemde eğitim mahiyetinde 3 gün 2 gecelik kısa bir kapadokya ziyaretimiz oldu.
Bu gün sanıyorum ki Naci hocamın öncülüğü ve Figes firmasından Okan beyin katkılarıyla OMÜ Mühendislik Fakültesinde Matlab ve Matlab ın birçok eklentisinden biri olan Simulink ile ilgili tam olarak eğitim olmasada inceleme ve bilgilendirme atına bir araya geldik.
XI. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı (NSP2018) Trabzon'da yapıldı. Bu konferansın amacı, dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacıların Nükleer Fizik ve ilgili konularda araştırma sonuçlarını ve faaliyetlerini sunmalarına olanak sağlamaktır. Konferans, delegelerine yüz yüze yeni fikirler ve uygulama deneyimleri paylaşma, araştırma ilişkileri kurma ve gelecekteki işbirlikleri için akademik ortaklar bulma fırsatları sunuyor. Geçtiğimiz 3 konferans, 2015 yılında Sakarya'da (NSP2015), 2016'da Sivas'ta (NSP2016) ve 2017'de Karabük'te (NSP2017) gerçekleştirilmiştir.
STSO ve Google ın birlikte düzenlediği Dijital Atölye eğitimi (aslında bilgilendirmesi) Serra otelde birkaç oturum halinde yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde (6-10 Eylül) Bodrumda Türkiye Fizik Derneğinin 33. Uluslararası Fizik Kongresine Nükleer Fizik alanında kendi çalışmamla katıldım.
Endüstri 4.0 , son zamanlarda çokça duyduğumuz bir çoğumuzun kısmen bildiği, ama diğer birçok insanında hiçbir fikrinin dahi olmadığı önemli bir sanayi devriminin ismi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen bence çok önemli bir bilimsel etkinlik olan Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum projesinde bir günlük bir süreyle de olsa görev alma, etkinlikte bilgi tazeleme ve yeni insanlarla tanışma fırsatı buldum.
Bu gün Siemens in samsunda düzenlediği TIA Portal V14'ün "Hareket Kontrol Sistemleri" ürünleri ile olan entegrasyonu, sürücü uygulama örnekleri ve sürücü & motor grubu konularını kapsayan seminerine katıldım.
Günlerden Fuar ve yine bir win fuarı. Bu yıl ki Otomasyon fuarı oldukça canlıydı. Fuarı 2 gün gezme fırsatım oldu. Bu kez tavsiye etmeye fırsatım olamıyor, bu yazıyı yazarken fuar çoktan bitmişti.
Dalga ve Parçacık Tipi Radyasyon Etkileşmelerinin Monte Carlo Uygulamaları (DPAR 2017) kış okulu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik Bölümü tarafından 25-27 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen bir eğitim deydim bu gün. 2 gün daha devam edecek. Bir fizikçi için değerli ve önemli bir eğitim olmasıyla birlikte çok fazla başvurunun da olduğunu biliyorum. Bu da bu konuda bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor aslında.
Eğitim özellikle nükleer ve parçacık fiziği uygulamalarında ve medikal fizik alanında, maliyetin yüksek olduğu deneylerin tasarlanması ve çözümlenmesinde, detektör tasarımlarında ve daha pek çok konuda fizikçiler için oldukça değerli.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, İşKur ve KOSGEB'in ortak çalışması ile planlanmış bir uygulamalı girişimcilik ve proje yazma eğitimindeyim
Değerli hocamız Yrd. Doc. Dr. Naci Murat tarafından KOSGEB Destek Çağrılarına Başvuru Amaçlı Proje Hazırlama Eğitimini de tamamlamış olduk. Eğitimle ilgili kısa bilgileri de bu başlık altında ekleyeceğim.
Yine günü birlik hem iş hemde ziyaret niteliğinde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezini ziyaret ettik.