Japonlar, taze balığı hep çok sevmişlerdir.
Fakat,Japonya sahillerinde bol balık bulmak mümkün olmamaktadır. Balıkçılar, Japon nüfusu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılabilmişlerdir. Balık için uzaklara gidildikçe, geri dönmesi de daha çok vakit alır olmuştur. Dönüş, bir-iki günden daha fazla uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kaybolmaktadır.
Bazı şakalar vardır ki, üstünde uzun zaman boyunca düşünmek gerekir, bir de bunlar bilimle ilgili olduğunda anlaşılması oldukça güç olabilir. Sadece güldürmek için yapılmaz bu tür şakalar, karşınızdakinin düşünme yetisini ve şakaya ne tepki vereceğini görmek için de ortaya atılabilir.
İşte; sadece sizi güldürme amacı gütmeyen, espri yaparak da bilimsel konular hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayabilecek 15 şakaya bu içerikte ulaşabilirsiniz.
Bilim dünyasında delice deneyler yapıldığını duyarız her zaman. Ama bunlar üniversitelerin, araştırma merkezlerinin prosedürleri dahilinde işlemiştir. Bu prosedürlerin yetmediği yerde kendini feda eden bazı bilim adamları olmuştur tarihte. Kendi hipotezlerini doğrulamak adına olmadık metodlar uygulamışlar, kimi zaman bunlardan zarar görmüşlerdir. Ama bütün deneylerin sonunda insanlık yeni bir şeylerin farkına varmıştır.
Büyük hayallerle hazırlanıp gittiğimiz iş görüşmelerinde, büyük hayal kırıklığına uğrayıp geri dönüşlerimizin bıraktığı o inanılmaz duyguyu anlayabiliyorum..
Sizin hevesinizi ve hayallerinizi anlayamayan ve malesef ki gelecek iş yaşantımızın bağlı olduğu o ulvi insan o eşsiz bilgi deneyimi insan kaynakları personeli acaba sizin hakkınızda ne gibi algı sahibi oldu hep merak ettiniz değil mi ?
İşte bunu anlamanızın 7 ipucu :
Procrastination yani Erteleme hastalığı hakkında özellikle birşeyler yazmak istiyordum ama epeydirde erteliyordum (ironiye bak :D). Sonunda karar verdim ve yazdım. Ertelemek aslında "Tembellik" değildir ama bilimsel olarak bir hastalık olarak görülür.
Ters gitme olasılığı taşıyan bir şey ters gidecektir.
Başarı daima yalnızken gelir, başarısızlıksa herkesin içinde.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "intihal", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir.
Sen bir yanlış yapana kadar kimse seni dinlemiyordur.
Düşünmekten bıkılınca varılan yere "sonuç" denir.
Sınava girmeden önce notlarına bakarsan, en önemli yerlerin en okunaksız yerler olduğunu görürsün.
Bir öğretmen öğrencilerin öğretilen dersten başka yapacak işleri olmadığını varsayar.
Aşk nedir? Aşk, karşılıksız sevmektir. Aşk, uğrunda ölümü bile göze almaktır. Aşk, deli divane olmaktır. Bu şekilde aşk ile ilgili yüzlerce tanım yapabiliriz. Hayatımız boyunca en az bir kere de olsa aşık olmuşuzdur ya da olmuşsunuzdur. Peki insanlar neden aşık olurlar? Aşık olmamızı kim, nasıl yönetir? Dünyada sadece insanlar mı aşık olur? Gelin bu soruların cevabını vermeye çalışalım.
Harun Reşit savaşta esir aldığı düşman Generale:
- Hayatını bağışlarım ama bir şartım var, der.
'Kadınlar hayatta en çok ne ister?' budur bilmek istediğim.
"... Oracle bilgisayar şirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison’un Yale Üniversitesi’nin 2000 yılı mezuniyet töreninde Yaptığı Yarım kalan Konuşması aşağıda
"Yale Üniversitesi mezunları, daha önce böyle bir giriş görmediğiniz için özür dilerim ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. Lütfen, etrafınıza iyi bir bakın. Solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın. Sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın. Ve şimdi şunu aklınıza koyun: